Kino Otok - Isola Cinema
FB - IG - TW - VI - YT

In še več

9.6, 21.00, Largo pri špini
Massimo Silverio
Koncert

Massimo Silverio, ki je večino življenja preživel na obmejnem območju pod Karnijskimi Alpami, v italijanščini, angleščini in karnijskem jeziku ustvarja svoj glasbeni jezik, ki v prepletu sodobne glasbe, folklore in poezije biva onkraj časovnih in žanrskih zamejitev. Njegova glasba je potovanje globoko v človekovo dušo, v odmaknjenost in najskrivnejša čustva. Njegov prvenec HRUDJA bo izšel letos jeseni.

V sodelovanju s Postajo Topolove.

7.6.-11.6., 23.00–2.00
KIŠD x KO: NOČI LUČI
Muzika na Svetilniku! 

Glasbene poslastice iz domačih in bližnjih čezmejnih logov vam postrežemo v sodelovanju s Klubom izolskih študentov in dijakov.

7.6., 23.00–2.00
Ita Kora + Mart

Ita Kora je glasbenica (vokal, klaviature), kot tudi pesnica, kantavtorica. Svoj prvi EP predstavlja z ambientalno, filmsko glasbo: »EP Ikatarla je nastal kot plod potovanja skozi sence nezavednega, ki se raztezajo po morju potenciala, da najdejo pot do svetlobe. Na poti se srečujejo z bolečino, praznino in izgubo. Melanholija zaobjame vsa občutja in se sprehodi po robu večnosti …«

Mart je glasbena skupina iz Vipavske doline, ki jo sestavljajo Nejc Franca na bobnih in tolkalih, Rok Velikonja na klavirju, Ram Cunta na kitari, Jani Peljhan na bas kitari ter Igor Vuk za mešalnim pultom.
Njihova glasba z improvizacijo orisuje trenutke doživljanja, počutja in razmišljanja. To ni jazz niti rock, tudi punk ne, je prosta improvizacija brez postavljenih meja.

8.6., 23.00–2.00
Lelee + Bromance

Domača indie-rock/post-punk zasedba Lelee predstavlja utelešenje multikulturnega povezovanja med balkanskimi glasbeniki od Vardarja do Triglava, saj jo sestavljajo Beograjčanka Jelena Rusjan (vokal, bas), Makedonec Damjan Manevski (vokalu, kitara) ter domača synth čarovnik Blaž Gracar in bobnar Leon Stoilković. Jadranski indie rock, ki je emotiven, iskren in neposreden.

Bromance je dvojec, čigar premec upravljata Klemen in David. Zasebno uspešno krmarita med čermi prijateljevanja, bratstva in ustvarjanja glasbe. Med njunimi sopotniki so izbrani ritmi, ki sta jih nabirala med koralnimi grebeni istrskega priobalja. Najglasnejši med njimi so italo disco, indie dance in EBM. Ravno zato je pozibavanje na valovih zelo intimno, nostalgično pa vendar polno strasti.

9.6., 23.00–2.00
Gabi98 + Čao Portorož

Gabriele Steffe se je v zadnjih letih uveljavil kot eden vidnejših zagovornikov ljubljanske alternativne klubske scene. Pod svojim DJ imenom gabi98 se giblje na presečišču podtalne (ne)klubske elektronike, world musica, derivatih sarkastičnega popa in zapuščine rave kulture. Z nepredvidljivimi seti zavrača normativnost sodobnega hektičnega in hiperpovezanega načina življenja.

Nabrita ljubljanska zasedba Čao Portorož, ki jo sestavljajo Ivian Kan Mujezinović, Gregor Andolšek in Jan Kmet, združuje podivjano rokenrol držo, grenko sladkost indie rocka ter plesne elektronske zasuke, ki jih narekujejo odločni udarci ritem mašine in nalezljive sintovske linije. Njihova glasba je poklon alternativnemu rocku 90-ih in novovalovskim obrazcem jugo šole.

10.6., 23.00–2.00
SA.RI + Emily

Sara alias SA.RI je strastna zbirateljica glasbe, ki živi v Trstu. Leta 2019 se je pridružila družini Streaming Club, kjer ima še vedno svojo rezidenco in svojo zabavo “NOTTURNA”. Nastopala je z umetniki, kot so Leo Mas, Valentino Kanzyani, Ivan Iacobucci, Francesco Maddalena, Saverio Celestri, Kirik, Yaar Ku in drugi. Inspirirajo jo didžeji, kot so Ricardo Villalobos, Zip in Sonja Moonear.

Emily je energična DJ-ka iz Nova Gorice, ki se je po končani plesni akademiji v Barceloni podala v glasbene vode in zdaj živi in ustvarja v Ljubljani. Z edinstvenim izborom glasbe in energijo, ki jo oddaja na odru, se je v kratkem času povzpela na slovensko in tujo sceno in do statusa ene izmed bolj perspektivnih mladih tech house didžejk v Sloveniji.

11.6., 23.00–1.00
Play lista presenečenja

 

MUZEJ IN GALERIJE

30.5.–20. 6., Mala loža, Koper
Morje filmov, 19 podob festivala Kino Otok – Isola Cinema
Razstava plakatov

Od leta 2004 se Kino Otok posveča razvijanju filmske kulture, a obenem z vsakoletno grafično podobo prispeva tudi k negovanju vizualne kulture v javnem prostoru. Skozi leta so podobe festivala ustvarili različni oblikovalci vizualnih komunikacij, vseskozi jih zaznamuje uporaba ilustracije, raznolikih grafičnih elementov, a sorodnih obmorskih in poletnih motivov. Šele tik pred 20. obletnico festivala pa je svoje mesto na najnovejši podobi Kino Otoka našla – fotografija morja. Umeščenost razstave v odprt mestni prostor pritiče pocestni naravi plakata kot osnovnega medija vizualnega komuniciranja.

Otvoritev razstave: 30. 5., 21.00.
Otvoritev bo pospremila projekcija filma Jožeta Babiča in Giorgia Sestana Barva spomina (Slovenija [Jugoslavija], 1967, 13′) o človečnosti, sintezi in ritmu v ustvarjalnem svetu Lojzeta Spacala.

6.–12. 6., Galerija Salsaverde, Gramscijeva 4, Izola
Tempo v prostoru, razstava Akademije umetnosti Univerze v Novi Gorici

Če se tempo življenja redno spreminja z rastjo prebivalstva, kar redno potrjujejo tudi raziskave, smo ponovno na točki, ko je potrebno reflektirati vprašanja, kako hitro bomo šli naprej, kako daleč bomo prišli, kaj bomo na poti opazovali in kaj za seboj puščali. Študentke in študenti magistrskega programa Akademije umetnosti skozi intimne dovtipe lastnih opažanj razmišljajo o pomenu časa in prostora v kontekstu družbenega in okoljskega razvoja.
Otvoritev razstave: 6. 6., 18.00.

7.–11. 6., Sončna dvorana JSKD Izola, Ul. Giordano Bruno 8, Izola
Nina Jereb: Puščava 

Razstava je potovanje skozi pokrajino poetičnih nalog, ki razkrivajo, kaj nas gradi. Vabijo nas, da gradimo prosojne gradove, da pustimo sled na črnem papirju, da prisluškujemo zgodbam peska in tistemu vmes. Morda nas puščava ob tem sprejme v svoje osrčje, kjer nekaj utripa in živi.

Nina Jereb je profesorica fizike, ki se udejstvuje tudi na področju umetnosti, med drugim z ustvarjanjem fizikalnih ilustracij in snovanjem fizikalno-lutkovnih predstav.

7.–11. 6., Plac Izolanov, Ljubljanska 23, Izola
Fotografska razstava članov fotografske skupine društva »Morje« 

 V galeriji Plac Izolanov bo potekala tradicionalna pregledna razstava fotografij članov likovne sekcije društva »Morje«, ki jih vodi umetniški fotograf Remigio Grižonič.

8.6., Ljubljanska ulica, Izola
Dan Primoža Trubarja

Društvo Izolani na dan Primoža Trubarja prireja veliko razdajalnico knjig in zgoščenk.

7.–11. 6., Muzej Izolana – Hiša morja, Ulica Alme Vivode 3, Izola
Razstava v muzeju Izolana – hiši morja 

Muzej, v katerem boste na sodoben način spoznali pestro zgodovino Izole, vse od časa, ko je ta bila še otok, pa do obdobja ribištva in ribje predelovalne industrije. Prepustite se pripovedim prek foto in video materialov, spoznajte ladijske modele, oglejte si 3D maketo, ki priča o Izoli danes in nekoč, interaktivni zemljevid Parenzane, zaplujte v morje kot pravi ribiči, se naučite ribiških vozlov in se preizkusite v digitalnem lovljenju rib.
Za udeležence filmske delavnice Izola skozi naše oči in otroke do 7. leta je vstop prost.

7.–11. 6., Galerija Alga, Trg Etbina Kristana 9, Izola
Razstavi kulturnih društev likovnih umetnikov TUBA in LIK

V galeriji lahko 7. 6. še ujamete letno razstavo kulturnega društva likovnih umetnikov TUBA iz Izole. Od 8. 6. dalje pa bo na ogled nova letna razstava izolskega kulturnega društva likovnih umetnikov LIK.

7.–11. 6., Galerija Drat, Ljubljanska 20, Izola
Razstava MESECI 

Razstavo sestavljajo ogrlice, ki jih je oblikovalka Sandra Kocjančič naredila iz rink različnih velikosti, barv in materialov. To so odtisi razpoloženj posameznih dni, ki obenem z značilno okroglo (neskončno) obliko simbolizirajo prehajanje, minevanje in nove začetke. Dopolnjujejo jih fotografije (avtorja Boštjana Mejaka) in zvočni posnetki (v obdelavi Marina Zelenka) posameznikov, ki so jo zaznamovali njene dni.

7.–11. 6., Galerija Insula, Smrekarjeva 20, Izola
Slikarska razstava Matej Čepin: Prečudoviti vrtovi gospe R 

Umetnika Mateja Čepina uvrščamo v ozko skupino slovenskih likovnikov, ki na najvišji kakovostni ravni gojijo klasično stilizirano figuralno slikarstvo. Razstava postavlja pred gledalce podobe iz cikla Vrtovi, v katerem umetnik nadaljuje lasten avtorski princip umetniške izpovednosti. Vpletena je zgodba gospe R. Ta nosi zametek velike skrivnosti …

Za informacije o družabnem dogajanju spremljajte družabna omrežja.

Vstop na dogodke in razstave programa In še več z izjemo muzeja Izolana je brezplačen.