Skrbno izbran filmski program, v katerem filmska dela in njihovi avtorji, gostje festivala, ne tekmujejo med seboj, ampak složno sobivajo v kinootoških sekcijah. Že tradicionalnih Signali, 35-mm kult-ure, Silvanov zaliv in Video na plaži, še mladostnih Evropa 2.0 in Ljubo doma, in še čisto sveže Chiaro-oscuro (letos s podnaslovom Starost v koraku s časom).

Urnik

Program za filmske profesionalce in vse druge, ki jih zanima pot filma od ideje do platna in naprej. Na programu tudi: usposabljanje na temo razvoja, produkcije in distribucije serij, javna diskusija o filmskih festivalih v Sloveniji, seminar o zelenem dogovoru za film. 6.–8. oktober 2021, Muzej za arhitekturo in oblikovanje v Ljubljani.

Več

Podmornica na Otoku je raznolik filmskovzgojni program za otroke, mlade in družine, ki imajo radi film in si želijo čarobni svet gibljivih slik spoznati od blizu. Namenjena je najmlajši generaciji filmskega občinstva med 3. in 18. letom starosti, pa tudi njihovim staršem ali skrbnikom kot spodbuda k izbiri kakovostnih avdiovizualnih vsebin za otroke.

Urnik

Mediteransko gostoljubno vabilo obiskovalcem festivala z vseh vetrov, da v Izoli poleg filmskih predstav in s filmom povezanih programov obiščejo tudi druge kulturno-umetniške dogodke.

Več