Kino Otok - Isola Cinema
FB - IG - TW - VI - YT

Program 2024 (PDF)

Programska knjižica festivala (format PDF): povezava za prenos (v slovenščini in italijanščini).
Programska zgibanka Letnega kina Arrigoni (format PDF): povezava za prenos (v slovenščini in italijanščini).
Programska knjižica Podmornice (format PDF): povezava za prenos (v slovenščini in italijanščini)

Posamezne vstopnice

Letni kino Arrigoni: 6 €/ 5 €*
Art kino Odeon: 6 €/ 5 €*
Kulturni dom: 6 €/ 5 €*
Kulturni dom in Art Kino Odeon – družinski ali prijateljski paket Podmornica (vsi člani družine ali skupine prijateljev za eno predstavo): 10 €
Video na plaži: vstop prost

Za projekcije v Ljubljani, Cerknici, Idriji, Sežani in Tolminu veljajo veljavni ceniki partnerskih kinematografov.

Abonmaji

Festivalski abonma: 40 € / 36 €** (predprodaja: -20%, -30%***)
Abonma Arrigoni: 20 € / 18 €** (predprodaja: -20%, -30%***)
Vikend paket: 30 € / 27 €** (predprodaja: -20%, -30%***)

Kupci abonmajev v predprodaji lahko abonmajsko kartico prevzamejo pri glavni festivalski blagajni od 3. junija 2024 dalje. Z abonmajsko kartico morate vstopnice prevzeti najpozneje 30 minut pred posamezno predstavo, sicer vam vstopnice ne moremo zagotoviti!

Predprodajna mesta

Od 6. maja 2024 dalje!

Predprodajno spletno mesto: www.mojekarte.si.
Prodajna mesta mojekarte.si po vsej Sloveniji.

Kinodvor, Kolodvorska 13, Ljubljana
Blagajna se odpira eno uro pred začetkom prve projekcije in zapira ob pričetku zadnje. Kontakt: 01 239 22 17, blagajna@kinodvor.org.

Blagajna

Festivalska blagajna v Art kinu Odeon (Ulica Prekomorskih brigad 4) v Izoli bo odprta od 5. junija dalje. Delovni čas 3. junija 15.00–19.00, od 4. junija dalje 10.00–19.00.

Blagajna v Kulturnem domu se odpre 30 minut pred začetkom vsake predstave. Blagajna za Letni kino Arrigoni se odpre 1 uro pred začetkom predstave.

Projekcije v Letnem kinu Manzioli so brezplačne in zanje vstopnic ne izdajamo.

Nadomestne lokacije v primeru dežja:

  • Letni kino Arrigoni in Manzioli -> Kulturni dom (projekcija) ali Manziolijeva palača (koncert).
  • Video na plaži -> Art kino Odeon. V primeru selitve se program Videa na plaži začne 30 minut pozneje.

Kontakt

blagajna@isolacinema.org
+386 (0)69 616 763

Popusti

* cena velja za dijake, študente, upokojence, imetnike Evropske kartice ugodnosti za invalide, imetnike IZOkartice in kartice ugodnosti ZA kulturo, člane Kinopolisa, Kluba Kinodvor, Kluba Kinobalon, Kluba ljubiteljev dobrega filma Art kina Odeon, društva IZOLANI in društev v Zvezi kulturnih društev Mestne občine Koper
** imetniki kartice ugodnosti ZA kulturo, člani Kinopolisa in Kluba Kinodvor imajo 10% popust na redno ceno abonmaja
***popust velja za študente AGRFT, študente Akademije umetnosti Univerze v Novi Gorici, imetnike kartice ugodnosti ZA Kulturo, Kinopolisa, Kluba Kinodvor, Kluba izolskih dijakov in študentov (KIŠD), Kluba študentov občine Koper (KŠOK), društva IZOLANI in društev v Zvezi kulturnih društev Mestne občine Koper, študente Univerze na Primorskem in imetnike Evropske kartice ugodnosti za invalide

Kino Otok – Isola Cinema je prvi filmski festival na poti zero waste v Sloveniji

Kino Otok je leta 2022 kot prvi slovenski filmski festival stopil na pot zero waste. To seveda ne pomeni, da na festivalu ni odpadkov, a skupaj se trudimo, da jih je čim manj in da so ustrezno zbrani. Sprejetje zero waste zaveze je del celostnega prizadevanja za zmanjšanje škodljivih vplivov našega delovanja na okolje.  

V povprečju vsak obiskovalec prireditev ustvari več kot 1 kg odpadkov na dan. Kino Otok je v prejšnjem letu obiskalo več kot pet tisoč posameznikov, kar bi po svetovnem povprečju pomenilo več kot 5 ton odpadkov samo na eni izvedbi. Lani nam je uspelo v pravilne zabojnike odložiti kar 98 % vseh odpadkov, vsak obiskovalec festivala pa je v povprečju ustvaril le 50 gramov odpadkov! Tudi letos bomo skupaj z vami naredili korak naprej in poleg reciklaže poskrbeli še za preprečevanje nastajanja odpadkov.   

Pri naših prizadevanjih nam pomagajo Ekologi brez meja, nacionalna zero waste organizacija, ki občine, organizatorje prireditev in turistične ponudnike usmerja na poti preprečevanja nastajanja odpadkov.