Loading Events

« Vsi Dogodki

  • Ta event je minil.

Kratka scena na Otoku

26. avgusta, 2020 @ 08:00 - 28. avgusta, 2020 @ 17:00

Kratka scena je scenaristična delavnica, namenjena razvoju scenarijev kratkometražnih filmov, poteka pa v več sklopih pod vodstvom vrhunskih in mednarodno priznanih mentorjev. Večdnevna intenzivna delavnica tokrat poteka v osrednjem delu festivala kratkega filma FeKK in festivala Kino Otok. Vključuje spoznavanje teorije in prakse scenaristične obrti, razvoj in pisanje scenarija za kratki film. Poudarek je na delu v skupini z ostalimi udeleženci in na individualnem delu z mentorjem.

Letošnji mentor Kratke scene je Wim Vanacker, priznani mednarodni strokovnjak s področja scenaristike kratkega filma, svetovalec za scenarij, mentor in gostujoči govorec na različnih delavnicah, filmskih festivalih in platformah za razvoj scenarija kratkega filma. Z letošnjim letom je tudi član komisije za tekmovalni program kratkega filma filmskega festivala v Cannesu in svetovalec pri First Cut Lab. Vanacker se je najprej posvetil študiju psihologije v Belgiji, nato pa z delom na področju odvisnosti od drog nadaljeval v Dublinu. Tri leta kasneje je v Parizu nadaljeval s študijem na EICAR, kjer je naredil dva kratka filma in se nato pridružil zvezi NISI MASA – European Network of Young Cinema kot vodja sekcije za razvoj scenarija. Je tudi projektni vodja pri European Short Pitch, kot scenarist in režiser pa trenutno razvija dva filma: [ˈsɪə.ri.əl ] in Psycho Revisited.

Srečanja udeležencev z mentorji

Udeleženci delavnice bodo na Kino Otoku v Izoli tri dni krepili na FeKKu v Ljubljani pridobljeno znanje, se prek spleta srečali z mentorjem Wimom Vanackerjem in v živo z Viviano Carlet in Carlom Miggotom, vodjema italijanskega festivala kratkega filma Lago Film Fest.

 

Podrobnosti

Začetek:
26. avgusta, 2020 @ 08:00
Konec:
28. avgusta, 2020 @ 17:00
Program:
Sekcija:

Lokacija

Manziolijeva palača, Izola
Manziolijev trg 5
6310 Izola, Slovenia
+ Google Map