Loading Events

« Vsi Dogodki

  • Ta event je minil.

Inovativni modeli sodelovanja mednarodnih filmskih festivalov

27. avgusta, 2020 @ 11:00 - 13:30

Strokovni seminar, kjer bomo z mednarodnimi gosti in domačo zainteresirano javnostjo govorili o inovativnih modelih sodelovanj mednarodnih filmskih festivalov, vključno s platformami videa na zahtevo. V sodelovanju zavoda Motovila in festivala Kino Otok, članoma konzorcija PRO KUS, ki se zavzema za stabilnejše pogoje za kulturno produkcijo in profesionalizacijo kulturnega in ustvarjalnih sektorjev.

11.00–11.30

Uvod v mednarodno povezovanje

Želite izvedeti več o priložnostih EU za mednarodno povezovanje v kulturi, filmu in ustvarjalnih sektorjih? Ekipi CED Slovenija (Motovila) in Europe Direct Koper (PiNA) bosta predstavili svoje delo in priložnosti, s katerimi EU spodbuja razvoj projektov inmednarodno sodelovanje. Ekipa Motovile bo po dogodku na voljo za individualna svetovanja.

Prost vstop. Število mest je omejeno, rezervacije sprejemamo na pro@isolacinema.org.

11.30–13.30

Strokovni seminar: Inovativni modeli sodelovanja mednarodnih filmskih festivalov

Predstavili bomo DAFilms – DocAlliance online channel, enega najuspešnejših MEDIA podprtih tovrstnih primerov povezovanja 7 prominentnih evropskih filmskih festivalov (CPH:DOX, doclisboa, Millennium Docs Against Gravity, DOK Leipzig, FIDMarseille, 24. MFDF Ji.hlava / 24th Ji.hlava IDFF in Visions du Réel), ki je namenjen promociji kakovostnega avtorskega dokumentarnega filma, tudi prek VOD platforme DAFilms.com. Z nami bo izvršna direktorica projekta DocAlliance Diana Tabakov (Češka). Pogovoru po predstavitvi se bo pridružila Doris Bauer (Avstrija), direktorica festivala Vienna Shorts, ki se na Dunaju odvija že 18 let in se redno uvršča med najboljše evropske filmske festivale kratkega filma, ki prejemajo podporo Ustvarjalne Evrope – MEDIA. Vienna Shorts je tudi eden od partnerjev v novi mreži, ki se je prijavila na lanski prvi razpis Ustvarjalne Evrope za festivalske mreže. Gre za nadaljevanje aktualne diskusije o izmenjavi in povezovanju med festivali, tudi v luči sprememb podprograma Ustvarjalna Evropa – MEDIA, ki od letos posebej podpira mreženje festivalov.

Prost vstop. Število mest je omejeno, rezervacije sprejemamo na pro@isolacinema.org.

 

Dogodek je del ciklusa treh specializiranih strokovnih usposabljanj za strokovnjake s področja filma in AV sektorjev v okviru serije strokovnih usposabljanj “Onkraj kulturnega modela” (OKM). Serija usposabljanj zavoda Motovila je organizirana kot del dejavnosti Partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

Aktivnosti konzorcija PRO KUS sofinancira Ministrstvo za javno upravo v okviru javnega razpisa za razvoj in profesionalizacijo NVO.

Podrobnosti

Datum:
27. avgusta, 2020
Čas:
11:00 - 13:30
Program:
Sekcija:

Lokacija

Manziolijeva palača, Izola
Manziolijev trg 5
6310 Izola, Slovenia
+ Google Map