Loading Events

« Vsi Dogodki

  • Ta event je minil.

Art kino mreža Slovenije

26. avgusta, 2020 @ 11:00 - 17:00

Art kino mreža Slovenije (AKMS) je združenje kinematografov in prikazovalcev kakovostnega in umetniškega filma. Interni del srečanja bo namenjen posvetu članov združenja glede možnosti za vzpostavitev nove platforme videa na zahtevo (VOD) in načrtom za prihodnje četrtletje. V prvem delu za javnost odprtega srečanja se bomo o izkušnjah z VOD pogovarjali z gostujočimi strokovnjaki, predstavniki platform DAFilms.com in Svevid.net, nato pa se bomo posvetili predstavitvam sistemov za prodajo vstopnic in beleženje občinstva. V sodelovanju festivala Kino Otok, AKMS in zavoda Motovila.

11.00–12.30

Strokovno srečanje: platformi videa na zahtevo DAFilms.com in Svevid.net

DAFilms.com je mednarodna spletna distribucijska platforma za dokumentarne in avtorske filme, osredotočena na evropsko kinematografijo. Ponuja več kot 2000 filmov, ki so dostopni po vsem svetu. Vključuje raznolike programske izbore, od predstavitev arhivskih zgodovinskih filmov in retrospektiv vrhunskih filmskih ustvarjalcev do novih formatov premier. DAFilms.com bo predstavila izvršna direktorica projekta DOC Alliance, ki prek platforme povezuje najrelevantnejše evropske filmske festivale, Diana Tabakov (Češka).

Svevid.net je prva naročniška platforma videa na zahtevo, ki združuje avdiovizualno dediščino nekdanje skupne jugoslovanske države, in omogoča ogled številnih celovečernih, dokumentarnih in animiranih filmov ter TV serij na računalniku, tabličnem računalniku ali pametnem telefonu. Svevid združuje več kot osemdeset let regionalne filmske dediščine in po naročniškem modelu ponuja skrbno izbran katalog restavriranih in digitaliziranih filmov in serij z visoko ločljivostjo. Platformo je leta 2019 ustanovila skupina petih hrvaških AV strokovnjakov in jo poimenovala po štiriglavem slovanskem božanstvu, globoko zakoreninjenem v kulturni dediščini regije. Poslovne in ustvarjalne vidike nove platforme bosta predstavila direktor in ustvarjalni vodja Filip Lozić ter poslovni vodja Danijel Popović (Hrvaška).

Prost vstop. Število mest je omejeno, rezervacije sprejemamo na pro@isolacinema.org.

15.00–17.00

Predstavitev: programi za prodajo vstopnic

Programe za prodajo vstopnic bodo predstavila podjetja ISA.IT, Eventim, Informacijske storitve Titania (Showman) in mojekarte.si

Prost vstop. Število mest je omejeno, rezervacije sprejemamo na pro@isolacinema.org.

Podrobnosti

Datum:
26. avgusta, 2020
Čas:
11:00 - 17:00
Program:
Sekcija:

Lokacija

Manziolijeva palača, Izola
Manziolijev trg 5
6310 Izola, Slovenia
+ Google Map