Kino Otok - Isola Cinema
FB - IG - TW - VI - YT

Program in gostje 19. festivala Kino Otok v Izoli ter drugje

Mednarodni filmski festival Kino Otok – Isola Cinema bo z 19. izdajo ponovno pozdravil poletje, v Izoli se bo med 7. in 11. junijem 2023 odvila glavnina dogajanja. V maju in juniju bodo kinootoške projekcije ter srečanja s filmskimi ustvarjalci potekali tudi v Slovenski kinoteki in Kinodvoru v Ljubljani ter v art kinematografih v Cerknici, Idriji, Sežani in Tolminu. Festival ostaja netekmovalen, pristno posvečen avtorskemu filmu in razvoju filmske kulture. Prikazali bomo več kot 100 celovečernih in kratkih filmov, številne projekcije bodo potekale ob prisotnosti filmskih ustvarjalcev. Filmski in spremljevalni program ter gostje so objavljeni na spletni strani kinootok.org, na mojekarte.si pa že poteka predprodaja abonmajev in vstopnic s popusti.

Program festivala sestavljajo raznolike lokacije in vsebine. V Izoli pripravljamo vznemirljiv filmski program pod zvezdami v Letnem kinu Arrigoni in v zavetju Art kina Odeon ter Kulturnega doma. Izbor kratkih filmov vzhajajočih avtorjev bo na ogled v sproščenem vzdušju Videa na plaži v parku Svetilnik. Podmornica na Kino Otoku bo s programom filmov in dejavnosti za otroke, mlade in družine zasidrana v Kulturnem domu, a na površje priplavala tudi na drugih festivalskih lokacijah v Izoli. PRO OTOK, program za filmske profesionalce in vse druge, ki jih zanima pot filma od ideje do platna, bo potekal v Manziolijevi palači. Nenazadnje kot del festivalskega programa tudi letos napovedujemo festivalski utrip na izolskih ulicah in v izolskih galerijah in muzejih ter večerni glasbeni program Noči luči na plaži Svetilnik, ki ga pripravljamo v sodelovanju s Klubom izolskih dijakov in študentov.
Ker je lahko vsako mesto Otok, Kino Otok, bomo izbor filmskega programa letošnjega festivala v maju in juniju sodelovanju s partnerji prikazali tudi v Ljubljani (Slovenska kinoteka, Kinodvor), CerkniciIdriji, Sežani in Tolminu (art kinematografi, člani Art kino mreže Slovenije).

Celoten program festivala je objavljen na spletni strani kinootok.org.
Programska knjižica festivala (PDF): povezava za prenos (v slovenščini in italijanščini).
Programska zgibanka Letni kino Arrigoni (PDF): povezava za prenos
(v slovenščini in italijanščini).
Programska knjižica Podmornice (PDF): povezava za prenos (v slovenščini), povezava za prenos (v italijanščini).

Vse informacije o vstopnicah so zbrane tukaj, predprodaja festivalskih abonmajev in prodaja vstopnic s popusti: mojekarte.si, na fizičnih prodajnih mestih mojekarte.si po vsej Sloveniji in v Kinodvoru. Festivalska blagajna v Art kinu Odeon v Izoli bo odprta od 5. junija dalje.

Napoved predstavitev programa 19. Kino Otoka v Izoli in Ljubljani

Festivalska ekipa bo program 19. Kino Otoka v živo predstavila 24. maja 2023 ob 12. uri v Kinodvoru v Ljubljani in 30. maja 2023 ob 11. uri v Art kinu Odeon v Izoli. Lepo vabljeni!

Producent festivala je Otok, zavod za razvoj kulture in družbe. Koproducenti festivala so Center za kulturo, šport in prireditve Izola, Slovenska kinoteka in Kinoatelje. Mestni kino Kinodvor in Italijanska samoupravna narodna skupnost Izola sta partnerja festivala. 19. izdajo festivala Kino Otok podpirajo javni sofinancerji: Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije, Občina Izola, podprogram Evropske komisije Ustvarjalna Evropa MEDIA in Ministrstvo za javno upravo.