Kino Otok - Isola Cinema
FB - IG - TW - VI - YT

Pridruži se ekipi 20. festivala Kino Otok – Isola Cinema

Med 5. in 9. junijem 2024 bo 20. mednarodni filmski festival Kino Otok – Isola Cinema v Izolo pripeljal svež izbor neodvisnega avtorskega filma, filmskih pogovorov in prepoznavnih gostov z vsega sveta. Že dvajsetič (letos jubilejno!) se bodo filmske vezi pletle tudi skozi vedrino in zanos mlade festivalske ekipe. Mednarodna ekipa prostovoljcev Kino Otoka z več kot 50 člani je garancija za aktivno mreženje, ki na široko odpira možnosti za nova sodelovanja v Sloveniji in tujini, generacije mladih zanesenjakov pa praktične izkušnje z Otoka uspešno prenašajo v profesionalne kariere.

K sodelovanju vabimo vse, ki imate radi film in se želite neformalno praktično usposobiti na področju organizacije filmskih in kulturnih dogodkov, da z nami zgradite nepozabno festivalsko izkušnjo.

Nudimo vam izkušnje v mednarodnem okolju, možnost opravljanja obvezne študijske prakse, druženje z uveljavljenimi mednarodnimi filmskimi ustvarjalci in ne nazadnje nova prijateljstva. Pomagali vam bomo, da boste lahko v naslednjih letih začeli samoiniciativno izvajati sorodne projekte in programe na področju kulture, izobraževanja in mladinskega dela, seveda pa želimo sodelovanje graditi tudi v prihodnjih izdajah festivala.

Otok se je v dvajsetih letih spontano razvil v prostor neformalnega praktičnega usposabljanja mladih, kar je naš odgovor na aktualno družbeno-ekonomsko situacijo. Posebno pozornost namenjamo vključevanju mladih v obliki praktičnega izobraževanja pod vodstvom mentorjev na številnih delovnih področjih organizacije festivala in sorodnih kulturno-izobraževalnih programih zavoda Otok. Poleg festivala skozi vse leto organiziramo filmske projekcije ter filmsko vzgojne dogodke ter tudi dogodke s slovenskimi in mednarodnimi partnerji pod prepoznavnim skupnim imenom ”Na Otoku”. Sodelujemo s številnimi organizacijami, kot so univerze, mladinski centri, študentski klubi in kulturna društva. Spodbujamo tudi mednarodno sodelovanje vrstnikov iz Slovenije in tujine.

V času festivala vam bodo naši mentorji v prijetnem delovnem vzdušju stali ob strani na številnih področjih:

 • Organizacija in produkcija kulturno-izobraževalnih programov,
 • promocija in odnosi z javnostmi,
 • skrb za mednarodne festivalske goste,
 • vodenje festivalskih prizorišč in logistike festivala,
 • vodenje festivalskega kampa,
 • foto in video dokumentiranje festivala (ob prijavi priložite svoj portfolio),
 • pomoči v kuhinji in še marsikaj.

>KO24_Opis prostovoljskih mest (SVN)

Na naslednjih področjih pa bomo vaše pomoči veseli že dober mesec pred festivalom:

 • Distribucija promocijskih materialov (lepljenje plakatov, raznos letakov,…),
 • pisanje kratkih besedil,
 • zlaganje in kuvertiranje promocijskih materialov,
 • promocija festivala.

V času festivala je obvezna vsakodnevna prisotnost v Izoli, dan pred in po festivalu (4. 6. – 10. 6. 2024). V ta namen vam med festivalom nudimo:

 • prenočišče v festivalskem kampu,
 • prehrano,
 • festivalsko akreditacijo, s katero vam je v prostem času zagotovljen brezplačen vstop na vsa festivalska prizorišča.

Vsi, ki si želite sodelovati z nami, se lahko do 5. 4. prijavite na >SPLETNEM OBRAZCU.

Mlajši od 18 let se lahko prijavijo v spremstvu polnoletne osebe s soglasjem staršev ali skrbnikov. Za dodatne informacije glede prostovoljskega dela nam lahko pišete na e-naslov koordinatorke prostovoljcev Ane Bajt: volunteers@isolacinema.org.

Po zaključku dela lahko prejmete tudi potrdilo o sodelovanju. Veselimo se odgovornih kandidatov, ki boste z veseljem z nami soustvarjali srečo na 20. festivalu – in morda postali del vsakoletne organizacijske ekipe ali bodoči ustvarjalci novih filmskih povezovanj.

Se vidimo na Otoku!