Kako uspešno razviti celovečerni film? Odprte prijave na delavnico za producente s strokovnjakinjo Isabelle Fauvel

Med 1. in 5. junijem 2022 bo v Izoli potekal 18. mednarodni filmski festival Kino Otok – Isola Cinema. Festivalsko dogajanje tudi letos vključuje PRO OTOK, program za filmske profesionalce in vse druge, ki jih zanima pot filma od ideje do platna in naprej. V sodelovanju s Centrom za kreativnost pri MAO napovedujemo dvodnevni dogodek ‘Prenos veščin – Kako uspešno razviti celovečerni film?’, ki prinaša izkušnje mednarodno uveljavljene francoske filmske strokovnjakinje, producentke, svetovalke za scenarije in mentorice Isabelle Fauvel, ki svoje vizije že od leta 1993 uspešno realizira v uspešna mednarodna sodelovanja. Dogodek bo potekal 3. in 4. junija 2022 v Manziolijevi palači v Izoli.  

Isabelle Fauvel je sprva delovala kot producentka, nato pa leta 1993 ustanovila Initiative Film, prvo produkcijsko podjetje namenjeno izključno razvoju celovečernih filmov. Odtlej sodeluje s pisci, režiserji in producenti pri razvoju projektov in talentov, denimo z iskanjem novih talentov in knjižnih predlog, svetovanjem in sodelovanjem pri razvoju scenarija ter spremljanjem celotnega poteka projekta z zunanjimi uvidi. Kot strokovnjakinja ali mentorica sodeluje z mednarodnimi strokovnimi organizacijam ali dogodki, kot so MFI (Sredozemski filmski inštitut), ACE Producers in TFL (Torino Film Lab), kar vključuje tudi snovanje programov usposabljanja na zahtevo. Občasno se poda tudi v svet založništva s spodbujanjem priredb knjižnih del, denimo v sklopu iniciative Shoot the Book!, na festivalu kriminalk Quais du Polar v Lyonu ipd. Initiative Film z iskanjem projektov sodeluje s platformo Jerusalem International Film Lab že vse od njenega nastanka leta 2012. Isabelle Fauvel želi s svojim delom prispevati h kroženju idej in talentov ter obogatiti svet razvoja filmskih projektov.

Dogodek je namenjen filmskim ustvarjalcem na začetku kariere ali na začetku novega projekta, ki si želijo na podlagi izkušenj uspešne tuje gostje najti navdih za preboj.

PROGRAM:

3. junij 2022, 11.00–13.00

Isabelle Fauvel: Razvoj kot ključna etapa na poti do filma
Mojstrski tečaj in pogovor za filmske pisce, režiserje in producente

V konkretnem smislu se razvoj projekta začne s sprejemom odločitve o tem, da usmerimo čas, sposobnosti in denar v točno določen projekt, vendar pa je razvoj v širšem pomenu nikoli končan proces vsakogar, ki želi pisati, režirati ali producirati. Isabelle Fauvel bo na dogodku spregovorila o razvoju projekta v kateri koli fazi pisanja, pa tudi veščinah, talentih in mreženju, s čimer bo zajela vse specifike razvoja kot individualnega ali kolektivnega procesa.

Moderira Nadina Štefančič.
Dogodek bo potekal v angleškem jeziku. Prost vstop, zaželene rezervacije na pro@isolacinema.org.

3. junij 2022, 15.00–18.00, in 4. junij 2022, po dogovoru

Isabelle Fauvel: Razvoj kot ključna etapa na poti do filma
Delavnica za producente celovečernih filmov

Dvodnevna skupinska delavnica, namenjena producentom celovečernih filmov z enim ali več projekti v razvoju, na kateri se bodo mentorica in udeleženci posvetili naslednjim temam: kako analizirati svoj program projektov; zadolžitve producenta in kako delati s talenti; kako izpostaviti svoje projekte na trgu za pridobitev manjšinskih ali večinskih partnerjev v razvoju; kako v procesu pisanja najti pravega bralca, svetovalca ali urednika scenarija.

Za imetnike PRO akreditacije. Število mest je omejeno, predhodne prijave s kratkim opisom motivacije za udeležbo v angleškem jeziku pošljite na pro@isolacinema.org. Delavnica bo potekala v angleškem jeziku. Nadaljevala se bo v soboto, 4. junija 2022, termin po dogovoru vseh sodelujočih.

3. junij 2022, 19.00

Večerne vezi
Delovno-družabna večerja filmskih profesionalcev z gosti dogodka

Za imetnike PRO akreditacije in vabljene goste.

Lepo vabljeni!