Kino Otok - Isola Cinema
FB - IG - TW - VI - YT

Postanite del skupine Mladih selektorjev na Kino Otoku in Trieste Film Festival!

Dijake in študente vabimo, da se letošnjega filmskega festivala Kino Otok ne udeležijo le kot gledalci temveč kot filmski selektorji! Festivala Kino Otok (7. do 11. junija, Izola) in Trieste Flm Festival (januar 2024) namreč vabita dijake in mlade do 26. leta v skupino Mladih filmskih selektorjev!

Kaj počnejo Mladi selektorji: Ogledali si bodo 5 do 7 festivalskih filmov in se v družbi mentorjev o videnem poglobljeno pogovarjali in delili kritične razmisleke.

Film bomo skupaj obravnavali čim bolj celovito – kot umetnost, kot ustvarjalni izraz, a tudi kot sredstvo in izhodišče za boljše razumevanje družbe ter sveta. Predvsem nas bo zanimalo vaše mnenje o filmih in vaši pogledi na svet. Na festivalu se bomo seveda tudi družili z režiserji ter drugimi ustvarjalci filmov, kjer boste lahko iz prve roke izvedeli vse podrobnosti ustvarjalnega procesa. Kot del programske ekipe mednarodnega filmskega festivala lahko tudi sami vplivate na oblikovanje programov za vaše vrstnike in druge gledalce. Izbrani film na festivalu v Izoli bomo vključili in predstavili v okviru programa Kino Istra – Cinema Istria, ki se bo v poletnih mesecih odvijal v Kopru in Ankaranu. Izbrani film v Trstu (januar 2024) pa bo predstavljen na festivalu Kino Otok v naslednjem letu.

Kaj pričakujemo od Mladih filmskih selektorjev: da si ogledajo izbrane filme, sodelujejo pri pogovorih z mentorji in avtorji filma, za izbrani film bodo pripravili predstavitveni tekst, opravili intervju z avtorji filma ali kratek predstavitveni video.

Kaj Mladi selektorji pridobijo: brezplačno udeležbo in prejmejo akreditaciji za festivala Kino Otok in Trieste film festival, kar jim bo omogočal dostop do vseh festivalskih projekcij. Nudimo spodbudno družbo, morje filmov in veliko raznolikih pogledov.

Prijave so odprte za 20 mladih, 10 iz regije in širše Slovenije ter 10 iz Italije! Aktivnosti bodo potekale v angleškem jeziku.

Za več informacij pišite Meri Viler na meri.viler@isolacinema.org. Prijave zbiramo najkasneje do petka, 26. maja 2023. Število udeležencev je omejeno. Prijavnica je na voljo na tej povezavi.

Program 19. festivala Kino Otok – Isola Cinema je objavljen na tej povezavi!

Program je del evropskega projekta Mladi programerji za mlado občinstvo! Mreža evropskih filmskih festivalov, ki ga koordinira Mednarodni filmski festival Kino Otok – Isola Cinema, s podporo programa EU Ustvarjalna Evropa, podprogram MEDIA, in ki izhaja iz predhodnega mednarodnega projekta filmske vzgoje Film v gibanju.