Kino Otok - Isola Cinema
FB - IG - TW - VI - YT

Muzika na svetilniku!

Pet festivalskih noči od srede do nedelje bo gledalce med 23. in 2. uro zibal pester glasbeni program, ki smo ga na Kino Otok pripeljali v sodelovanju s Klubom izolskih študentov in dijakov.

V sredo bosta noč obarvala nastopa Ite Kora, glasbenice, pesnice in kantavtorice, ki bo predstavila svoj prvi EP ambientalne filmske glasbe, in glasbene skupine iz Vipavske doline Mart, katere glasba, ki ni jazz, ne rock in tudi punk ne, z improvizacijo orisuje trenutke doživljanja, počutja in razmišljanja.

V četrtek nas bosta razigrala domača indie-rock/post-punk zasedba Lelee, ki predstavlja utelešenje multikulturnega povezovanja med balkanskimi glasbeniki od Vardarja do Triglava, in dvojec Bromance, čigar sopotniki so izbrani ritmi, ki sta jih člana nabirala med koralnimi grebeni istrskega priobalja – najglasnejši med njimi so italo disco, indie dance in EBM.

Petek bosta stresla DJ gabi98, ki se giblje na presečišču podtalne (ne)klubske elektronike, world musica, derivatov sarkastičnega popa in zapuščine rave kulture, in nabrita ljubljanska zasedba Čao Portorož, katerih glasba je poklon alternativnemu rocku 90-ih in novovalovskim obrazcem jugo šole.

V soboto bomo migali v ritmih Sare alias SA.RI, strastne zbirateljice glasbe iz Trsta, ki jo inspirirajo didžeji, kot so Ricardo Villalobos, Zip in Sonja Moonear, in energične DJ-ke iz Nova Gorice Emily, ki se je z edinstvenim izborom glasbe in energijo, ki jo oddaja na odru, v kratkem času povzpela do statusa ene perspektivnejših tech house didžejk v Sloveniji.

In v nedeljo … playlista presenečenja, ki so jo pripravili kuratorji glasbenih noči, člani Kluba izolskih študentov in dijakov s prijatelji.