Kino Otok - Isola Cinema
FB - IG - TW - VI - YT

Isola Cinema vabi na predstavitvi programa, odprta dva poziva

Letošnji 20. mednarodni filmski festival Kino Otok – Isola Cinema je pred vrati. 22. in 23. maja 2024 bosta v Kinodvoru v Ljubljani in v Art kinu Odeon v Izoli potekali novinarski konferenci in javni predstavitvi filmskega programa, gostov, priložnosti za profesionalce in družabnega dogajanja, ki bo potekalo v Izoli med 5. in 9. junijem in onkraj. Odprta sta dva poziva k sooblikovanju festivalskega dogajanja v Izoli: mlade vabimo, da se nam pridružijo kot filmski selektorji; odrasle profesionalce, ki se ukvarjajo s filmsko in kulturno vzgojo mladih, pa k prijavi na delavnico z naslovom Zeleni prehod v kulturi.

Novinarski konferenci in javni predstavitvi v Ljubljani in Izoli

V sredo, 22. maja, ob 13. uri vabimo v Kinodvor v Ljubljani, kjer bo festivalska ekipa predstavila osrednje poudarke letošnjega filmskega programa, festivalska sodelovanja in druge dejavnosti, ki bogatijo festivalsko doživetje. Predstavitvi sledi druženje v Kinodvorovi galeriji ob otvoritvi razstave vizualnih spominov na dvajset let nepozabnih ekspedicij na najbolj filmski Otok domačega morja z naslovom Se vidimo na Otoku!.

V četrtek, 23. maja, ob 11. uri pa se srečamo na novinarski konferenci in javni predstavitvi v Art kinu Odeon v Izoli, kjer se bomo posebej posvetili filmskemu in spremljevalnemu festivalskemu dogajanju, ki bo potekal na enkratnih izolskih prizoriščih.

Odprt poziv za skupino mladih selektorjev na Kino Otoku v Izoli

Dijake in študente iz slovenske Istre ter širše že drugo leto zapored vabimo, da se nam med festivalom v Izoli pridružijo kot mladi filmski selektorji. Skupaj bodo gledali filme, se o njih pogovarjali z mentorji in z gostujočimi režiserji ter izbrali enega za poletno projekcijo v okviru programa Kino Istra. Tako se bodo pridružili mreži več skupin mladih – osnovnošolcem iz Kopra in Prad, srednješolcem iz Ljubljane v sodelovanju s Slovensko kinoteko in študentom iz Italije na Filmskem festivalu v Trstu –, ki so že izbrali filme za letošnji Kino Otok. Aktivnosti bodo potekale v angleškem jeziku. Poziv je odprt do ponedeljka, 27. maja, poziv in prijavnica sta objavljena tukaj.

Zeleni prehod v kulturi: fokus na mlado filmsko občinstvo – poziv k prijavi na delavnico

Motovila/CED Slovenija in Kino Otok že četrto leto nadaljujeta razpravo o trajnih okoljskih praksah v kulturi in filmu. Osrednja gostja dogodka in mentorica delavnice, ki bosta potekala v četrtek, 6. junija, v Manziolijevi palači v Izoli, bo Claudia Ziegenfuß iz berlinske nevladne organizacije Kijufi (Nemčija). Ta v okviru evropske mreže filmskih festivalov Young4Film koordinira oblikovanje Listine o trajnostnem razvoju in družbeni ozaveščenosti za mlado filmsko občinstvo.

Predstavitev in delavnica bosta potekali v angleščini in sta namenjeni predstavnikom filmskih festivalov in kinematografovfilmskim pedagogomučiteljem osnovnih in srednjih šol ter drugim zainteresiranim udeležencem, ki se ukvarjajo s filmsko in kulturno vzgojo oziroma z mladimi občinstvi. Prost vstop, obvezne predhodne prijave do 3. junija prek spletnega obrazca.

Abonmaji in vstopnice že v predprodaji

Predprodaja festivalskih abonmajev in prodaja vstopnic s popusti je že na voljo na mojekarte.si, na fizičnih prodajnih mestih mojekarte.si po vsej Sloveniji in v Kinodvoru. Vse informacije o vstopnicah so zbrane tukaj. Festivalska blagajna v Art kinu Odeon v Izoli bo odprta od 3. junija dalje.