Kino Otok - Isola Cinema
FB - IG - TW - VI - YT

Sestavljanje in ustvarjanje kino programov

Strokovno srečanje Art kino mreže Slovenije (AKMS)

Kateri film dati na spored? Kdaj? V katero dvorano? Za koga? Povabimo na pogovor še režiserja? …. Na strokovnem srečanju Art kino mreže Slovenije se bomo posvečali običajno spregledani umetnosti sestavljanja kino programov. Obrtniške in kreativne spretnosti, ki pripeljejo do kvalitetnega dogajanja v vašem najbližjem mestnem art kinematografu, bomo spoznavali s pomočjo predstavitev domačih in tujih dobrih praks, analizo primerov, ter širjenjem obzorij z vsem, kar ni film, pa se vseeno lahko znajde na velikem platnu.

12.30–14.00
Viviana Carlet, Piattaforma Lago: Vloga in neraziskane možnosti programiranja kratkih filmov v art kinematografih
Predstavitev in diskusija kot del strokovnega srečanja AKMS

Kratki film se lahko uporablja kot orodje za branje sodobnega življenja in spodbujanje aktivne izmenjave z občinstvom, kot umetniško delo samo po sebi ali kot sredstvo za spodbujanje razprave in dialoga. Primeri dobre prakse nam lahko pokažejo, kako ustvarjati programe kratkih filmov in kako s programiranjem dosegati nove cilje – kratki filmi so namreč pri sestavljanju tematskih in namenskih programov za različna občinstva bolj prilagodljivi in s tem primernejši kot celovečerni filmi.

Kateri partnerji lahko podprejo art kinematografe pri razvoju strategije, raziskovanju filmov, kritju pravic za predvajanje, navezovanju stikov in sklepanju partnerstev, dialogu z režiserji in distributerji ter pri vzdrževanju kakovosti ustvarjanja programov?

Kako lahko sodelovanje s filmskimi festivali koristi ustvarjanju kino programov pri spodbujanju dialoga z lokalnimi skupnostmi, povezovanju z otroki in družinami ter vzpostavljanju nove kulture obiskovanja kinematografov?

Viviana Carlet je ustanoviteljica in direktorica Platforme Lago, ki vključuje Lago Film Fest (od leta 2005), nagrado Rodolfa Sonege (2006), filmski festival na Formenteri (2011), festival dokumentarnega filma 30_____70 Doc Fest (2020) in filmsko rezidenco Lago (2023). Carlet pri usklajevanju in razvoju strategij na področju kulture sodeluje z različnimi lokalnimi organizacijami, občinami in združenji. Projekti, ki jih spremlja, vsi temeljijo na izkustvenem in relacijskem pristopu, pri čemer je njihov primarni fokus neodvisni in kratki film, ki se uporabljata tudi kot orodje za razvoj kulturnih in družbenih projektov.

Dogodek bo potekal v slovenščini in angleščini. Prost vstop.

Info

Lokacija: Manziolijeva palača, Izola
Datum: 09. June 2023
Čas: 10:00
Program: Pro Otok
Sekcija: Pro Otok