Kino Otok - Isola Cinema
FB - IG - TW - VI - YT

Kratka scena na Kino Otoku

Predstavitev in diskusija

Kratka scena je intenzivna polletna delavnica, ki vključuje spoznavanje teorije in prakse scenaristične obrti, razvoj ideje in pisanje scenarija za kratki film. Letošnja Kratka scena je že osma po vrsti, drugič poteka v prenovljenem in obogatenem formatu, a prvič pod okriljem Društva slovenskih režiserjev in režiserk v sodelovanju s Slovenskim filmskim centrom in v partnerstvu z Društvom za uveljavljanje kratkega filma KRAKEN. Več na dsr.si.

Viviana Carlet, Piattaforma Lago: Kakšna bo prihodnost tvojega kratkega filma?
Pri pisanju scenarija ali razvoju projekta kratkega filma je lahko v pomoč poznavanje trendov in aktualnih tem evropske filmske produkcije.
Katere distribucijske strategije je treba začrtati že med pisanjem in kako se lahko v fazi razvoja in izvedbe spreminjajo? Kako si zamisliti in razviti distribucijsko strategijo za svoj film v ekosistemu evropskega programiranja kratkih filmov? Kako lahko tudi nekomercialni filmi, ki ne sledijo prevladujočim tokovom, pridejo do prepoznavnosti, kakršno zaslužijo?
Ključ do uspeha pri produkciji in distribuciji kratkih filmov so poznavanje in jasnost projekta, tema in kakovost izdelka, pomen odnosov in … vztrajnost.

Viviana Carlet je ustanoviteljica in direktorica Platforme Lago, ki vključuje Lago Film Fest (od leta 2005), nagrado Rodolfa Sonege (2006), filmski festival na Formenteri (2011), festival dokumentarnega filma 30_____70 Doc Fest (2020) in filmsko rezidenco Lago (2023). Carlet pri usklajevanju in razvoju strategij na področju kulture sodeluje z različnimi lokalnimi organizacijami, občinami in združenji. Projekti, ki jih spremlja, vsi temeljijo na izkustvenem in relacijskem pristopu, pri čemer je njihov primarni fokus neodvisni in kratki film, ki se uporabljata tudi kot orodje za razvoj kulturnih in družbenih projektov.

Prost vstop.

V sodelovanju z Društvom slovenskih režiserjev in režiserk in s Slovenskim filmskim centrom v partnerstvu z Društvom za uveljavljanje kratkega film Kraken.

Info

Lokacija: Manziolijeva palača, Izola
Datum: 10. June 2023
Čas: 15:00
Program: Pro Otok
Sekcija: Pro Otok