Kino Otok - Isola Cinema
FB - IG - TW - VI - YT

Čarobna prijateljstva: projekcija + delavnica

Čarobna prijateljstva 3+

32′, brez dialogov 

Izbor šestih kratkih animiranih zgodb o srčnih in nenavadnih prijateljstvih, ki se včasih znajdejo na preizkušnji. Očarljivi filmi, ki nas začarajo s svojo slogovno raznovrstnostjo. 

 

Koyaa: Presneta odeja (Kolja Saksida, Slovenija, 2019) 

Na noč čarovnic Koyaa mirno spi, pokrit s toplo odejo. A sredi noči nemirna odeja odkrije Koyoo, in še predno se dobro zave, skupaj z njo leti po prostoru. To čarovnijo lahko reši le bistroumna rešitev.

Franckina juha / La Soupe De Franzy (Ana Chubinidze, Francija, 2021)

Malce osamljena kuharica z drugega planeta ugotovi, da njena roza juha ni le okusna, temveč tudi čarobna! Deli jo z lačnimi čudaki s čudaškega planeta.

Živživalice: Tiranozaver / Animanimals: T-Rex (Julia Ocker, Nemčija, 2022)

Tiranozavru košarka ne gre od rok, nagajive opice se smejejo, dokler jih ne preseneti.

Sestri / Entre deux soeurs (Anne-Sophie Gousset, Clément Céard, Francija, 2022)

Sestrici se igrata in smejita skupaj, predvsem pa se imata neizmerno radi. Starejša sestra pomaga mlajši, da lahko skupaj odkrivata svet. Nekega dne pa se vlogi zamenjata.

 Oprosti / Odpusť (Alžbeta Mačáková Mišejková, Češka, 2022)

Deklici se igrata z žogo. Nato pa med njima zaradi malenkosti izbruhne prepir, ki v obeh vzbudi jezo in zamero. Si bosta znali oprostiti?

Črnilo / Inkt (Erik Verkerk, Joost van den Bosch, Nizozemska, 2020)

V akvariju plava hobotnica, ki je obsedena z redom in čistočo. A včasih niti vse te roke ne pomagajo, da bi dosegel tisto, kar si želiš.

 

Zanimivosti

Filmi so posneti v različnih tehnikah animacije. Srečali bomo lutkovno stop animacijo, pri kateri so ustvarjalci ročno premikali lutke in predmete, računalniško animacijo, za katero so risali naravnost na računalnik, ter risano tehniko s premiki, sličico po sličico izrisanimi na papir in na računalnik, za kar so morale nastati številne sličice – kar 25 za vsako sekundo filma.

Vir: Kinodvor / Animateka

 

Delavnica optičnih igrač

Po projekciji se bomo na preprost in igriv način spoznavali z osnovami animiranega filma in njegovo zgodovino – izdelovali bomo optične igrače! 

Vstop na projekcijo in delavnico je prost.

 

Za VIZ delavce je vstop na projekcije Podmornice brezplačen, rezervacija vstopnic dan pred projekcijo na: meri.viler@isolacinema.org.

Urnik

Lokacija: Izola - JSKD Izola
Datum: 08. June 2024
Čas: 10:00
Program: Filmi in gostje
Sekcija: Podmornica