Kino Otok - Isola Cinema
FB - IG - TW - VI - YT

Michele Bernardi in njegov svet animacije

Michele Bernardi in njegov svet animacije
10.00–12.00

Michele Bernardi, eden najbolj uveljavljenih italijanskih ilustratorjev, ki je v preteklosti ilustriral tudi seriji Pimpa avtorja Francesca Tullia Altana in La Linea avtorja Osvalda Cavandolija, bo v prvem, odprtem delu delavnice predstavil izbor svojih animiranih filmov Djuma, Non mi manca niente, Dove dorme la luna di giorno, GiraGiroGiraGi in drugih del, ki jih je soustvarjal. Ob projekcijah bo predstavil izviren animacijski material iz obdobja filmskega traku, snemalne knjige, folije in podobno.

Prost vstop.

 

Animirajmo z Michelejem Bernardijem 9+
15.00–18.00

Drugi del delavnice bo namenjen zaprti skupini prijavljenih udeležencev od 9. leta dalje, ki bodo skupaj izdelali kratko animacijo. Z uporabo folij in paus papirja bodo narisane podobe prenesli v animirane sekvence.

Za drugi del obvezna prijava na meri.viler@isolacinema.org, število udeležencev omejeno.

 

Več o avtorju

Vsestranski animator in ilustrator Michele Bernardi se je kot avtor izoblikoval v 80. letih prejšnjega stoletja ob mojstrih, kot sta Altan in Osvaldo Cavandoli, s katerima je sodeloval pri zgodovinskih serijah Pimpa in La Linea. Konec 90. let je začel snemati animirane glasbene videe v partnerstvu z Davidejem Toffolom iz Tre Allegri Ragazzi Morti. Od takrat naprej je posnel več kot petdeset videospotov. Hkrati dela za prestižne italijanske in mednarodne blagovne znamke. Po videu Non mi manca niente za Tre Allegri Ragazzi Morti je leta 2008 posnel svoj prvi film Tinnitus, ki si ga je zamislil sam in je razdeljen na dva dela. Leta 2010 mu je sledil Senza testa. S svojimi deli je sodeloval na najpomembnejših festivalih animiranega filma in prejel številne mednarodne nagrade, najprej s filmom Djuma (2012), nato z Lost in Emotions (2015) in nazadnje s filmom Mercurio (2018).

 

O slavni animirani seriji La Linea

Bela črta, ki jo človeška roka riše s kredo na modrem ozadju, z zgolj minimalistično potezo oživlja humorni lik, ki se z roko pogosto prepira v nerazumljivi govorici, in njegove zaplete. Animirana serija, ki je zaznamovala mnoge generacije po številnih državah, je nastala leta 1972 pod imenom La Linea. 100 epizod, dolgih po 2,5 minute, je bilo sprva namenjenih za mašilo med kratkimi intervali v TV programu, vendar je serija kmalu mednarodno zaslovela. Predvajana je bila v več kot 40 državah in nagrajena na festivalih v Zagrebu in Annecyju. Ponekod je serija znana kot Mr. Linea, drugod po Evropi kot Balou, na Švedskem kot Linus på linjen (Linus na črti), v Sloveniji kot Badum badum, na Poljskem kot Złośniczek, na Madžarskem kot Menő Manó, v Izraelu kot Mar Kav (Gospod Črta), v Albaniji kot Bajram, na Norveškem kot Streken, na Danskem kot Stregen, na Islandiji kot Línan, v Makedoniji kot Baljum Baljum, v Turčiji kot Bay Meraklı (G. Čuden), v Srbiji kot Barum Barum in v Združenih državah kot Lineman.

Urnik

Lokacija: Izola - Manziolijeva palača
Datum: 08. June 2024
Čas: 10:00
Program: Filmi in gostje
Sekcija: Podmornica